Klubben startar simulator mästerskap

Tilläggsregler Inbjudan WRC 3 Mästerskapet 2012 - Vinter

 

Ansvar. Den som deltar i WRC 3 mästerskapet gör det under eget ansvar och på egen risk. FIA, Svenska Bilsportförbundet eller ÄMK kan därför inte utan vållande göras ansvarig för person eller sakskador som drabbar deltagaren.

 

Arrangör. Älmhults Motorklubb Organisation. Marcus Sundh, Markus Svensson och Johan De La Motte

 

Tävlingsform. 2 SS per deltävling (hemliga sträckor som inte offentligörs förrän tävlingsdagen av organisationen) Paus & fika mellan SS1 & 2. Simulator - Playseat med Logitech G27. Bildöverföring: Projektor mot duk. Spel: WRC III 3. Det kommer ingå 4 deltävlingar/ lagtävlingar. Vilket innebär 2 personer per team (som intresset ser ut nu). Antalet startade är begränsat pga. tidsaspekten. Lottade förare i teamen som är Volkswagen, Mini, Ford samt Citroèn. Båda förares poäng räknas i teammästerskapet. Individuell poängberäkning sker också i förarmästerskapet. I första deltävlingen presenteras startordningen. Därefter är det enligt placering i totalen, högst poäng kör först. Poängberäkning - Förare. 12 - 10 - 8 - 7 - 6 - 5 - 4 - 3 - 2 - 1 (för 10 deltagare) Poängberäkning Team. 4 - 3 - 2 - 1 (Alltså försteplacerade får 4 poäng till sitt team osv.)

 

Regler. Original inställningar på alla bilar, sekventionell växellåda (paddlar), samtliga hjälpmedel i spelet är avstängda utom noter,inget rek är tillåtet föruom vid tävlingssamanhanget. Gamtips från andra är ej tillåtet. Inga dåliga förlorare,otur finns inte i detta spelet.Om spelet skulle hänga sig eller stanna får givetvis personen som satt i stolen starta om ss. Hets tillåts under rimliga former.

 

Tid & Plats. Första deltävlingen äger rum den 16/11- 12 kl 19 i ÄMKs klubblokal, alltså på en fredag. Givetvis är gamar eller publik välkomna att titta! ATA band kommer sättas upp för publik fri zon.

Anmälan sker till Marcus Sundh: 073 544 15 22

 

OBS! Vi kommer ta ut en tävlingsavgift på 50 kr/deltävling för priser m.m.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter