Första tävlingen

Första tävlingen i Sydväst-
cupen körd!


21/10 i kalendern bokad för Mini-Z.
Daniel och Samuel var i Valje för att köra årets första deltävling i sydsvenska cupen. Totalt 13 förare startade i stock klassen där Samuel kvalade sig som 8:a och Daniel som 5:a.

Till B-finalen startade Samuel som 2:a och körde riktigt bra. Från B-finalen som körs i 2x10min ska de två bästa förararna seedas upp till A-finalen. Samuel tar ledningen efter 6:e varvet och håller denna tills varv 14 då Bertil går om. De båda kör kör tajt och jämnt och Samuel lyckas åter gå om på varv 55 och går segrande i mål på 61 varv. Bra kört!

Nu gäller det alltså att köra den andra av de två B-finalerna och då gäller det att slåss med Bertil som slutade som 2:a. Samuel kör på riktigt bra också i andra finalen och kör totalt 62 varv. Samuel slutar 2:a och seedas upp till A-final. Grymt bra kört!

Dags för A-final och här är Daniel direkt kvalad som 6:a.
Starten går och Daniel hinner köra 3 varv när han är inblandad med två andra bilar i en krock. Styrningen är utslagen pga en kass styrled, slutkört för Daniel.
Samuel tar några placeringar vid nämnd krock men slutar som 7:a i final ett av de två A-finalerna.

Dags för final två och Daniel har skruvat som en galning och fått ihop bilen - hoppas nu bara att det håller.

Start-granen räknar ner för final nummer två och alla kommer iväg bra. Loppet körs utan incidenter och samtliga förare går i mål för egen maskin. Daniel slutar här på en 7:e plats och Samuel på en 8:e plats.

En rolig och spännande tävling med tajt och bra racing sammafattas det hela.

Nästa tävling går i Lund den 8/12.

Samtliga placeringar och tider kan ses här.

Text och foto: Daniel Hornestedt

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-