Ännu en framgång i Bil-O!

Tävlingen förra helgen var andra deltävlingen i SM och arrangerades av Almunge MK.

Det blev en bana på 124 km varav 62 km var o-sträckor fördelat på 10 sträckor.

Tävlingen var en blandning av skogsåka, Rasbos motorstadion, ett nedlagt sågverksområde, lite gårdar och ett väldigt stigrikt tallhedsområde. Tävlingen var rolig och omväxlande, allt från finlir mellan tallarna till att varva ur toyotan på 3 km gammal järnvägsbank innan man skulle ner i skogen igen.

Efter ca. 4,5 timmes tävling stod det klart att vi blev 2: a, slagna med 3 minuter. Trean i tävlingen var ca 21 minuter efter oss. Eftersom vi vann första SM deltävlingen som Mönsterås MK arrangerade har vi ett bra läge inför den sista deltävlingen som arrangeras av MK Orion senare i November.

 
Sen var det dags för NEZ i Finland. Vi hade en seger och en andraplats med oss från Danmark i våras så vi var rejält laddade inför Finlandshelgen. Fredagens race arrangerades av Lammi UA och gick NO om Hämmelinna. En väldigt svår tävling i mörker, regn och lera var ändå väldigt kul. Vi tyckte redan när vi kom i mål innan vi visste något resultat att det hade varit en toppentävling.

Efter 4 timmars tävling i framförallt finska grusgropar, lite industriområden och härliga finska grusvägar visade det sig att vårt resultat räckte till seger. Dessutom blev P-L Andersson som också tävlar för ÄMK 3:a.

Lördagens tävling arrangerades av Ahveniston UA och gick SV om Hämmelinna. Vi startade på seneftermiddagen och då mer än halva tävlingen gick i dagsljus blev den lite lättare. Dock är det lätt att trissa upp farten för mycket och då missar man lätt några kontroller. Här var det också mycket grusgropar men även ett sågverk, fina byvägar, ett stigrikt område med busksly och en härlig sträcka på en stubbåker. Vi hade bra flyt hela tiden och lyckades än en gång vinna.Vi har därmed skaffat oss ett väldigt bra läge inför de sista deltävlingarna som arrangeras av MK Orion, (den ena är även SM)

Tävlingsrapporten kommer ifrån vår Ulf Andersson. 

Jättegrattis önskar vi bakom Älmhults Motorklubb. Hoppas på fler toppplaceringar nästa deltävling. 

 

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter