NEZ guld & SM Guld till Ulf Andersson!!!

Hej igen!

Här kommer en liten rapport från de sista 2 deltävlingarna i NEZ och även sista SM deltävlingen.

Fredagen den 7 november var det dags för deltävling 5 i NEZ serien i bilorientering.
Det var MK Orion som arrangerade och start och mål var förlagt till Sundsta konferensanläggning utanför Norrtälje.
Vi startade vid halv 9 tiden och första sträckan började struligt och vi fick inget flyt alls. Vi missuppfattade körordern och det tog onödigt lång tid innan vi hittade vidare.
2:a sträckan gick lika dåligt och vi missade ett avhopp ner på en gammal järnvägsbank så vi fick vända tillbaka efter ett tag innan vi var på rätt spår igen.
3:e sträckan gick på Björn Waldegårds marker och avslutningen var på hans motorbana och mål TK,n var placerad på hans gård. Den gick kanonbra och vi avancerade i startfältet.
4:e började med några luriga vägrätningar i en mindre by innan vi kom fram till Nyströms cement där vi åkte för fullt bland cementblocken mm.
5,6 och 7:e var relativt korta sträckor på härliga grusvägar med lite avhopp på gamla vägar och lite snurrande bland tallarna. 

Det gick bättre och bättre och på de två avslutande sträckorna som kördes i ett antal igenväxta grusgropar och bla. en stor grisfarm fick vi till en väldigt bra avslutning på tävlingen.
Efter ca 5 timmars tävling räckte det till seger. Då visste vi att NEZ guldet var säkrat trots att en deltävling återstod. Härligt.

 Men eftersom lördagens NEZ deltävling även var den sista deltävlingen i SM och vi ville gärna lyckas bra där också blev det inget firande utan det gällde att sova, äta och ladda om inför lördagens race.

Vi startade från Norrtälje och det var MK Orion som arrangerade även denna tävlingen.
Det började lika illa som på fredagen och vi strulade rejält innan första sträckan var över.
Andra gick bättre och på tredje som var en långsträcka på Väddö skjutfält fick vi till en kanontid. Vi åkte från värsta konkurrenten med 7! minuter. Fantastiskt.
Sen var det uppehåll i 30 min vid ett gårdsmejeri utanför Älmsta och på fiket där var det ett antal journalister bla. bilsport rally&racing som skulle fota och intervjua så det var lite si och så med koncentrationen när vi skulle starta ut igen.
Efter en lång transport upp till Hallstavik blev det 2 roliga sträckor på industriområdet och på ett sågverk.
6:e var en lite lättare sträcka på en välkänd rallyväg utanför Hallstavik.
7,8 och 9:e sträckorna gick jättebra och var lite blandat med superhala åkersvägar, krokiga roslagsgrusvägar och lite mindre gårdar men även en hel del kluriga vägrätningar.
Vi avslutade lika bra som på fredagen och känslan var bra men lite osäkert hur mycket vi tappade på första sträckan.
Det visade sig räcka till seger även på lördagen och då var även SM guldet bärgat!!

 En helt fantastisk säsong med 5 segrar och en andraplats i NEZ deltävlingarna och två delsegrar i SM plus en andraplats är helt otroligt.

Och det redan första året vi åker ihop?, (jag har ny förare för året). Det brukar ta ett antal tävlingar innan man blir samspelta men det har funkat perfekt redan från första tävlingen.

Nu får vi passa på att njuta lite med bla. bilsportgalan och sedan börja förbereda sig för nästa år!

 

MVH/ Ulf     

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter